Desastreus: KAA Gent met tien man onderuit op het veld van KAS Eupen

11-09-2020 20:06 Laatste update: 22:50
59

KAA Gent ging op zoek naar een 6 op 6 op het veld van KAS Eupen. Roman Yaremchuk zat niet in de selectie vanwege een lastige interlandbreak volgens Laszlo Bölöni, maar ondertussen diende Yaremchuk wel al een transferverzoek in. Uiteindelijk gingen de Buffalo's onderuit met 2-1.

KAA Gent kan zijn goede start niet verzilveren, Eupen profiteert
In het openingskwartier viel er weinig te beleven, KAA Gent was de beter voetballende ploeg maar miste wat precisie bij de laatste pas. Nikolas Dorsch was pertinent aanwezig in de beginfase van de wedstrijd. Op het kwartier zag Giorgi Chakvetadze zijn moment gekomen, met een fantastische solo van 80 meter kwam hij oog in oog met Ortwin De Wolf.  Chakvetadze besloot op De Wolf en zag zo zijn werelddoelpunt aan zijn neus voorbij gaan.

KAA Gent was de betere ploeg maar kon zijn dominantie nooit echt omzetten in pure kansen. Na een halfuur spelen kwam KAS Eupen beter in de wedstrijd met enkele mooie combinaties met als orgelpunt het openingsdoelpunt van Smail Prevljak op aangeven van debutant Adriano. Na die 1-0 kwam Eupen nog dicht bij de 2-0 na een mooie actie van Konan N’Dri maar hij kon zijn poging niet genoeg plaatsen.

Cools straft foutje van Roef af
KAS Eupen startte scherp aan de tweede helft met een poging vanop afstand van Knowledge Musona. Enkele minuten later stond het dan toch 2-0, Davy Roef laat zich verrassen op een hoekschop van Stef Peeters en aan de tweede paal knikt Jens Cools de 2-0 binnen. N’Dri kwam dicht bij de 3-0 met een verraderlijk schot maar Roef kon goed wegwerken.

Ngadue doet KAA Gent de das om
Bij de rust werd Niangbo naar de kant gehaald voor Jordan Botaka. Botaka kwam gretig in en bracht aanvallende impulsen bij KAA Gent. Hij was nadrukkelijk aanwezig en eiste de bal op, door zijn initiatief kwamen de bezoekers terug beter in de wedstrijd na de 2-0. Kapitein Sven Kums bracht zijn team terug in de wedstrijd.

Met een mooi afstandsschot verkleinde hij de achterstand tot 2-1. Toen KAA Gent eindelijk geloof en drive toonde kregen ze een nieuwe mokerslag te verwerken. Bij een opstootje in de zestienmeter van KAS Eupen trok scheidsrechter Nathan Verboomen een rode kaart voor Ngadue na een kopstoot. Nadien kwam KAA Gent niet meer in hun spel en moest ruimte weggeven in de organisatie. KAS Eupen deed te weinig met de gegeven ruimte en moest dus nog in spanning de laatste minuten afwerken.

KAA Gent start zo met een 3 op 15 de competitie. Laszlo Bölöni krijgt zijn nieuwe ploeg nog niet op de rails, ook het voetbal is nog te wisselvallig om te spreken van een positieve evolutie onder de Roemeense coach.