Belgische terugkeer Alderweireld? Daar kan dochtertje Ayla voor zorgen

Belgische terugkeer Alderweireld? Daar kan dochtertje Ayla voor zorgen

08-09-2020 07:46
19

De voorbije jaren zagen we heel wat Rode Duivels terugkeren naar de Belgische velden. Onder andere Simon Mignolet en Vincent Kompany kozen voor een terugkeer. Binnenkort ook Toby Alderweireld?

De Antwerpenaar vertrok als jonge tiener al richting het buitenland om aan de slag te gaan bij Nederland. Momenteel voetbalt hij in Engeland voor Tottenham Hotspur, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft. Als dat afloopt, zit een terugkeer naar België er misschien wel in. Dat onthult zijn vrouw Shani Van Mieghem in Het Nieuwsblad.

"We hebben onlangs zitten rekenen. Onze dochter Ayla zal dan vijf zijn. Dan hebben we nog één jaar om misschien langer bij Tottenham of nog elders te spelen. Als ze zes wordt, hebben we graag dat ze naar het eerste leerjaar in België gaat. En wat stabiliteit in haar leven krijgt", geeft Van Mieghem aan.

Voor Alderweireld zou het ook een eerste keer kunnen zijn dat hij in onze Belgische competitie speelt. Mega Toby vertrok in 2004 als vijftienjarig spelertje al bij Germinal Beerschot om voor de Nederlandse topclub Ajax uit te komen. Daar debuteerde hij ook als profvoetballer om vervolgens nog uit te komen voor Atlético Madrid, Southampton en uiteindelijk Tottenham.