Sportief directeur Roeselare in de penarie: 'Beloofde contract in ruil voor seks'

Sportief directeur Roeselare in de penarie: 'Beloofde contract in ruil voor seks'

08-09-2020 06:50
14

KSV Roeselare zit in de hoek waar de klappen vallen. Bij de West-Vlaamse club zijn er financiële zorgen en zit sportief directeur Jolan F. inmiddels in de cel. Hij wordt ervan verdacht jonge voetballers te hebben aangerand.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De 25-jarige man zou volgens het gerecht minderjarige voetballers een contract hebben beloofd in ruil voor seksuele gunsten. Er zijn naar verluidt al vijf slachtoffers in beeld door de politie, maar er wordt niet uitgesloten dat er nog meer slachtoffers zijn.

Het gaat in deze zaak echter niet om spelers van Roeselare, maar wel om minderjarige voetballers. Jolan F. zou onder andere zijn functie als sportief directeur gebruikt hebben om aan te tonen dat hij een groot voetbalnetwerk heeft. Bij het gerecht sluit men niet uit dat zich in de komende dagen nog meer potentiële slachtoffers gaan aanmelden.

Roeselare
Inmiddels zit men ook bij Roeselare met de handen in het haar. De nieuwe CEO Diederiek Degryse en sportief directeur Jolan Fund beloofden veel, maar kwamen niets na. Fund zit ondertussen in de cel en Degryse is door de club in gebreke gesteld.

Spelers van buiten de EU werd een contract van 8.000 euro per maand beloofd, maar moesten een kleine 6.000 euro van de beloofde 8.000 per maand afstaan aan de sportief directeur. Er is inmiddels ook een onderzoek gestart naar oplichting en valsheid in geschrifte door het parket in Kortrijk.