Noodlijdend Roeselare is opgelicht: “Er kwam geen geld en geen investeerders”

Noodlijdend Roeselare is opgelicht: “Er kwam geen geld en geen investeerders”

07-09-2020 15:12
12

Het ziet er naar uit dat Roeselare is opgelicht, dat laat Het Nieuwsblad weten. De nieuwe CEO Diederiek Degryse en sportief directeur Jolan Fund beloofden veel, maar kwamen niets na. Fund zit ondertussen in de cel en Degryse is door de club in gebreke gesteld.

Er is sprake van loze beloften en vervalste contracten. “Er kwam geen geld en de namen van de investeerders bleven ook uit. Degryse en Fund toonden papieren met hun handtekening, maar daarbij bleef het. We vrezen voor schriftvervalsing, maar ik wil Degryse nog het voordeel van de twijfel geven. Hij krijgt tot morgenavond de tijd, zo niet zullen wij hem en Fund in gebreke stellen”, laat voorzitter Yves Olivier weten.

Ook Wim Hofkens (ex-Anderlecht en KV Mechelen) werd ingelijfd om de jeugdopleiding te coördineren. “We zijn er met zijn allen ingestonken”, vertelt Hofkens. “Twee maanden lang ben ik op eigen kosten vanuit Antwerpen naar Roeselare gereden om training te geven. Degryse heeft keihard gewerkt met de nieuwe investeerders, maar het blijken luchtkastelen te zijn.” Een definitief einde van de club dreigt.