Had Kompany invloed op selectie Rode Duivels? Hij blijft een belangrijk figuur

Had Kompany invloed op selectie Rode Duivels? "Hij blijft een belangrijk figuur"

05-09-2020 23:00
29

In de selectie van de Rode Duivels voor de interlands tegen Ijsland en Denemarken kregen we enkele opvallende namen. Zo zitten onder andere Landry Dimata en Jérémy Doku in de selectie. Dat zorgde toch voor heel wat vraagtekens.

Hier en daar werd geopperd dat Vincent Kompany invloed had op de selectie. Dat denkt ook voormalig Rode Duivel Georges Grün. "De selectie van de Rode Duivels is het resultaat na gesprekken tussen Kompany en Roberto Martinez", zegt hij bij RTL.

"Kompany is en blijft een belangrijk figuur in België, in de voetbalwereld. Hij heeft nog heel wat zeggenschap bij de nationale ploeg, ook al is hij er niet meer", gaat Grün verder.

Mbaye Leye wil er echter geen vriendjespolitiek in zien. "Het is een beetje normaal. Hij is ook de leider van deze nationale ploeg. Martinez belde hem zoals hij ook de coach van Standard zou bellen, om te communiceren over de toestand van zijn spelers."

Toch gelooft hij dat Anderlecht wel kan profiteren van de selectie van enkele Anderlecht-spelers. "De selectie van spelers zoals Dimata en Doku kunnen Anderlecht wel helpen om vooruitgang te boeken", besluit hij.