Leekens vreest onderschatting: Wordt moeilijker dan we denken

Leekens vreest onderschatting: "Wordt moeilijker dan we denken"

05-09-2020 16:00
7

Zaterdagavond speelt België zijn eerste groepswedstrijd in het Nations League-toernooi. Tegenstander van de Rode Duivels is Denemarken. Geen makkelijke opgave, vermoed ex-bondscoach Georges Leekens.

"Denemarken heeft heel weinig verloren, het is een goed uitgebalanceerde ploeg", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. De Denen hebben enkele spelers van wereldformaat in de rangen, maar ook de bizarre situatie van de laatste maanden kan volgens Leekens een rol spelen.

"Het wordt niet makkelijk. Je komt uit een periode waarin spelers niet gespeeld hebben. Het gaat niet om de kwaliteit, maar om het ritme en of ze elkaar kunnen vinden op het veld, ondanks de superploeg die we hebben. Het is eigenlijk geen echte maatstaf. Het is ook een beetje romantiek natuurlijk: een wedstrijd zonder Kompany, zonder een Vermaelen."

De afwezigheid van verschillende sterkhouders, de sterkte van de tegenstander, het zijn allemaal factoren die Leekens meeneemt in zijn (voorzichtige) pronostiek. "Het wordt moeilijker dan we denken: 1-2", zegt hij. "We moeten ook niet te veel verwachten. Een kleine overwinning zou al een opsteker zijn in deze speciale tijden. Balans in het elftal is vooral belangrijk, het goede voetbal komt dan wel."