Wat na het 'prinsdom' bij de Rode Duivels? Denayer is Kompany niet

Wat na het 'prinsdom' bij de Rode Duivels? "Denayer is Kompany niet"

04-09-2020 10:38
4

Bijna een jaar is het geleden dat de Rode Duivels nog eens een wedstrijd speelden, maar in die tijd is er wel heel wat veranderd. Achteraan heeft Vincent Kompany de voetbalschoenen immers (voorgoed?) opgeborgen. Jason Denayer is zijn gedoodverfde opvolger in het hart van de defensie.

Denayer (25) komt al aan dertien caps bij de Rode Duivels, maar brak er nog niet echt door. Hij wordt dan ook eerder gezien als een stille kracht. Tot enkele weken geleden, wanneer hij met Lyon plots in de halve finale van de Champions League stond dankzij de uitschakeling van Juventus en Manchester City.

Verwacht wordt dat Denayer de centrale positie in de driemansverdediging zal invullen, zoals Kompany dus. Toch staan beide spelers verder dan mekaar af dan je zou kunnen denken. "Jason is Kompany niet", zegt Gert Verheyen, die Denayer nog onder zijn hoede had bij de nationale U19.

"Jason is geen leider", gaat hij verder, "zeker verbaal niet. In de groep zei hij niets. Toen je hem indertijd aansprak, waren de antwoorden kort", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.