Club Brugge nog niet uitgespeeld? 'Gaan nog een klap uitdelen op de transfermarkt'

Club Brugge nog niet uitgespeeld? 'Gaan nog een klap uitdelen op de transfermarkt'

29-08-2020 15:30
112

Club Brugge schoot vooralsnog niet al te snel uit de startblokken. Ex-voetballer Thomas Chatelle stelt door deze sputterende competitiestart het gehaalde niveau van enkele sterkhouders in vraag, en verwacht nog actie op de transfermarkt.

'Bij Club waren alle waarschuwingssignalen van het risico dat spelers in slaap zouden vallen aanwezig bij de start van het seizoen', begint Chatelle, die nog voor KRC Genk en RSC Anderlecht speelde. 'Ze speelden met kop en schouders kampioen vorig seizoen, behaalden memorabele prestaties in de Champions League, genoten individuele toewijding en financiële suprematie,…'

Chatelle tast zelf echter ook in het duister wat nu de onderliggende reden kan zijn voor de kleine vormdip bij de kampioen. Zo is het mogelijk dat de leiders van de ploeg hun niveau niet halen, waardoor de rest van het team ook niet onder stoom komt, vindt Chatelle. 'In dit geval kiezen managers vaak voor de transferoplossing', vult hij aan.

Een uitgaande transfer van desbetreffende spelers of inkomende transfer om de groep wakker te schudden dus. 'Ik kan me voorstellen dat een club met het grootste budget in onze competitie (het dubbele van het op een na grootste budget!) nog een grote klap uitdeelt op de transfermarkt, die nog tot oktober geopend is', aldus Chatelle bij La Dernière Heure.