Croonen over voorzitterschap Pro League: “Wijk niet voor lastige uitdagingen

Croonen over voorzitterschap Pro League: “Wijk niet voor lastige uitdagingen"

29-08-2020 11:29
21

Peter Croonen is een beleidsbepaler bij KRC Genk én voorzitter van de Pro League. Tegenover Het Belang van Limburg laat hij zich uit over zijn dubbele rol en de toekomst.

Croonen heeft wel eens aan stoppen gedacht. “Ik heb wel eens zo'n emotionele opwelling gehad. Zeker omdat de belasting erg groot is. Dan vraag je je wel eens af of je die twee pro bono-functies kan blijven uitoefenen, terwijl je tijdens zo'n grote gezondheidscrisis de handen meer dan vol hebt met je bedrijven. Ik klamp me ook helemaal niet vast aan die functie, ik heb al vaker gezegd dat ik opensta voor andere ideeën.”

Toch wil Croonen de handdoek niet werpen. “Ik wijk niet graag voor een lastige uitdaging. Ik probeer oplossingen te zoeken en per saldo hebben we toch belangrijke doorbraken gerealiseerd. Natuurlijk is het een heel lastig proces geweest. Toch zijn we er telkens in geslaagd de gepaste meerderheden te vinden, ook toen we ons hebben moeten schikken naar verschillende uitspraken van rechtscolleges”, aldus Croonen.