Cercle Brugge roert zich in stadiondossier Club: Dat kunnen wij niet aanvaarden

Cercle Brugge roert zich in stadiondossier Club: "Dat kunnen wij niet aanvaarden"

28-08-2020 07:15 Laatste update: 07:21
92

Club Brugge maakte vorige week de concrete stadionplannen bekend. De buren van Cercle Brugge maken Blauw-Zwart en de Stad Brugge er echter graag op attent dat ze zelf niet achteruit geduwd willen worden. De Vereniging schermt namelijk met een 'stadionakkoord' uit 1976.

Volgens Het Nieuwsblad garandeert dat akkoord dat Cercle Brugge bij het verlaten van het toenmalige Edgard Desmedtstadion "voor eeuwig" in het Jan Breydelstadion (toen nog Olympia) mocht voetballen. "Burgemeester De Fauw verzekert ons nu dat hij bezig is met een oplossing voor Cercle, maar dat willen we graag op papier", aldus Cercle-voorzitter Vincent Goemaere.

"Zolang dat niet zo is, vertrekken wij niet uit het huidige stadion en laten we ook niet toe dat er boringen, laat staan werken beginnen. Wij willen absoluut niet in een positie worden geduwd waarin Club wel en wij niet over een stadion kunnen beschikken.. Dat Club dure grond zou krijgen om te kunnen bouwen en Cercle met lege handen zou achterblijven, kunnen wij niet aanvaarden", besluit de sterke man van Cercle Brugge.