Beloften Club Brugge willen bevestigen in 1B: We hoeven niet onder te doen

Beloften Club Brugge willen bevestigen in 1B: "We hoeven niet onder te doen"

27-08-2020 12:44
22

Club NXT, de U23 van Club Brugge, ging afgelopen weekend onderuit tegen degradatiekandidaat RWDM in Eerste Klasse B. De jonkies van Blauw-Zwart lijken één van de zwakste ploegen in Eerste Klasse B te gaan zijn, maar bij Club Brugge blijft men ambitieus.

"Fysiek zijn onze tegenstanders zeker sterker, ze spelen ook allemaal voor de promotie", vertelt middenvelder Thomas Van den Keybus bij Sporza. "Maar wij hoeven niet onder te doen. Na onze eerste match zijn we ontgoocheld over het resultaat, onze prestatie mocht er wel zijn. We hebben laten zien dat je niet met ons hoeft te lachen."

Bij Club NXT gelooft men dat men in de toekomst nog mooie dingen zal tonen. "We willen elke match vooruitgang boeken", vertelt teamgenoot Arne Engels. "We willen zeker niet gewoon de competitie komen vullen. Neen, we willen ook punten pakken."

Dat bevestigt ook trainer Rik De Mil. "Dit is de best mogelijke manier om te groeien richting onze eerste ploeg. Dat hoef ik niet altijd vertaald te zien in het resultaat, maar ik wil wel dat we op termijn onze voet naast de andere teams kunnen zetten."

Op de laatste plek wil men echter niet eindigen. "Zeker niet", zegt De Mil. "Dan zouden we niet goed bezig zijn. We mikken elke wedstrijd op punten. Het hoofddoel blijft wel om onze spelers klaar te stomen voor de eerste ploeg."