Bolat is bijna van KAA Gent: ‘Ex-Antwerp-doelman legt medische tests af’

Bolat is bijna van KAA Gent: ‘Ex-Antwerp-doelman legt medische tests af’

26-08-2020 16:41 Laatste update: 27-08-2020 13:44
37

Het hing al dagen in de lucht, maar volgens Het Nieuwsblad is het nu echt een feit. Sinan Bolat verdedigt vanaf nu het doel van KAA Gent. Bij Royal Antwerp FC kreeg hij na een sterk seizoen geen nieuw contract. Gent is nu het opvangnet van dienst voor de 31-jarige keeper.

De transfer van Bolat naar de Buffalo’s komt niet toevallig vandaag naar buiten. Eerder al maakte Gent de droomtransfer van Thomas Kaminski naar Engeland al officieel bekend. Laszlo Bölöni was daarom nog op zoek naar een extra doelman om Davy Roef te beconcurreren. Dat wordt dus waarschijnlijk Bolat.

De Belgisch-Turkse doelman komt met Bölöni dus een bekend gezicht tegen in de Ghelamco Arena. De twee werkten vorig seizoen nog samen bij Antwerp.

Gent bouwt met de transfer van Bolat nog nadrukkelijker aan het team voor dit seizoen. Eerder al trok het Nurio Fortuna (Charleroi), Niklas Dorsch (Heidenheim), Tim Kleindienst (Heidenheim), Jordan Botaka (STVV), Alexandre De Bruyn (STVV), Davy Roef (Anderlecht) en Dino Arslanagic (Antwerp) aan. Met die laatste komt Bolat dus nog een vertrouweling tegen.

Update: Sinan Bolat is bijna van KAA Gent. Het Laatste Nieuws meldt dat de Turkse doelman momenteel zijn medische tests aflegt bij de Buffalo’s. Niets lijkt een akkoord in de weg te staan. Bolat is transfervrij nadat hij vertrok bij Royal Antwerp Football Club. Hij wordt gehaald als de vervanger van de naar Blackburn Rovers vertrokken Thomas Kaminski.