VP 11 Van De Week Speeldag 3: Belgische topclubs geven niet thuis

VP 11 Van De Week Speeldag 3: Belgische topclubs geven niet thuis

25-08-2020 21:30 Laatste update: 21:32
2

Speeldag 3 leverde opnieuw enkele interessante resultaten op, maar ook twee teleurstellende topwedstrijden. VoetbalPrimeur.be zoekt de elf uitblinkers dan ook vooral bij de 'kleintjes'.

Eens een keer geen Koffi
Op de eerste twee speeldagen kozen we in doel telkens voor Hervé Koffi van Moeskroen, die tegen Anderlecht opnieuw uitstekend was. Deze week kiezen we echter eens voor Arnaud Bodart, die voor het seizoen van de waarheid staat bij Standard en bijzonder alert stond te keepen tegen KRC Genk. Bij de grootste kans van Dessers greep hij dan ook gepast in.

Foutloze defensie
Op de backposities kiezen we deze week voor Joakim Maehle en Joris Kayembe. Die laatste stond er op de eerste speeldag al in en lijkt een schot in de roos te worden voor Sporting Charleroi. Maehle was één van de weinige spelers die overeind bleven in een bijzonder rommelige topper tegen Standard.

Centraal kiezen we voor een mix van ervaring en nieuw talent. Ritchie De Laet speelde zoals we hem kennen bij Antwerp: vol overgave, maar ook tactisch goed. Arthur Théate moet bij KV Oostende de nieuwe Wout Faes worden en maakt alvast indruk met zijn postuur. Hij gaat niet veel duels verliezen dit seizoen.

Holzhauser voor tweede keer op rij
Ook deze week kunnen we niet om Raphael Holzhauser heen. De middenvelder is een valse trage die af en toe met een geniale ingeving op de proppen komt. Bovendien was zijn doelpunt tegen Club Brugge bijzonder klinisch afgewerkt. Holzhauser is een beetje van alle markten thuis.

Zijn ploegmaats op het middenveld worden deze week Guillaume Gillet en Omar Govea. Gillet toont op zijn 36ste dat hij zichzelf goed verzorgd heeft. De ex-speler van Anderlecht is nog altijd een grote meerwaarde voor Charleroi en zet de lijnen uit op het middenveld. Govea werd bij Zulte Waregem ingebracht voor zijn passing en toonde dat ook: samen met de jonge Jannes Van Hecke zorgde hij voor een nieuw elan bij Essevee.

Vier goals en een mooi verhaal
Het heeft drie speeldagen geduurd, maar Dieumerci Mbokani staat weer eens in de ploeg. Mbokani maakte het winnende doelpunt tegen KAA Gent en blijft enorm wegen op een defensie, ook al loopt hij niet bepaald veel. Wat zou Antwerp nog betekenen zonder hem?

Bij Zulte Waregem blonk Gianni Bruno uit met twee doelpunten. Bij Cercle Brugge was Thibo Somers de grote held. Invaller Somers scoorde het winnende doelpunt tegen KV Mechelen en droeg dat op aan zijn grootvader, die begin dit jaar overleed.