Beerschot pakt ook de scalp van Club Brugge en pakt zo 9 op 9

Beerschot pakt ook de scalp van Club Brugge en pakt zo 9 op 9

23-08-2020 17:50 Laatste update: 18:29
28

 Club Brugge probeerde de goede prestatie van vorige week op Eupen door te trekken maar het stootte op een stug Beerschot. Beerschot dat zo mee aan de leiding komt met 9 op 9.

Beerschot neemt de beste start
Beerschot startte het best aan de wedstrijd. Het voetbalde met veel vertrouwen en eiste de bal op en zette hoge druk. Dat resulteerde in een kans voor Marius Noubissi, hij ontving de bal van Raphael Holzhauser en sneed naar binnen maar zijn schot met rechts werd afgeblokt en verdween zo tegen de paal. Enkele minuten later volgde de reactie van Club Brugge. Ruud Vormer werd door de verdediging gestuurd en kwam alleen op Patrick Vanhamel, hij werkte beheerst af maar het feest ging niet door wegens buitenspel van Vormer.

Op het halfuur komt Beerschot op voorsprong na een misverstand tussen Krépin Diatta en Clinton Mata. Noubissi steekt Holzhauser alleen op Simon Mignolet af, de Oostenrijker twijfelt niet en puntert de 0-1 in de verste hoek. Nadien nam Club Brugge de wedstrijd in handen, het ontwikkelde steriele druk maar de laatste pass was net altijd te onzuiver waardoor het niet tot grote kansen kwam.

Matig Club kan niet scoren
Club Brugge kwam goed uit de kleedkamer en dwong enkele kleine kansjes af maar tot grote kansen en grote dreiging kwam het niet. Beerschot dat niet echt meer in de problemen kwam dankzij een goede organisatie en een uitstekende Patrick Vanhamel.

Beerschot dat dankzij deze overwinning verder gaat op zijn elan en zo met 9 op 9 mee aan de leiding komt met Charleroi. Club Brugge mist zijn start volledig want met een 3 op 9, waarvan twee thuis nederlagen, kan de landskampioen allesbehalve tevreden zijn.