Kompany moet zich bewijzen bij Vandenhaute: Hij was Vercauteren-gezind

Kompany moet zich bewijzen bij Vandenhaute: "Hij was Vercauteren-gezind"

18-08-2020 18:51
16

Vincent Kompany is sinds gisteren officieel de enige en echte trainer van RSC Anderlecht. De 34-jarige ex-Rode Duivel staat voor meteen voor enkele moeilijke weken en maanden. "Zijn eerste seizoen lijkt zowat het moeilijkste", vertelde analist Marc Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Kompany treedt eindelijk helemaal op de voorgrond als trainer van Anderlecht, een goede zaak volgens Degryse. "Zijn rol als speler-manager was verre van een succes. Nu heb je duidelijkheid. Dat is positief, maar het oordeel over Kompany hangt nu zoals elke trainer van resultaten af. Ik zag op een Anderlecht-banner dat Kompany ­trainer blijft tot 2024. Dat is de theorie, maar geen garantie – ook niet als je naam 'Kompany' is. Hij moét met ­Anderlecht bij de eerste vier raken om de titelplay-offs te spelen. Zoniet volgen er al vele vraagtekens en nog drie moeilijke jaren."

Kompany zal zich dus meteen moeten bewijzen, ook bij het bestuur van paars-wit. "De nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute was Vercauteren-gezind. Ook dat legt druk. Ik geloof op lange termijn in de kwaliteiten van Kompany als trainer. Maar zijn eerste seizoen lijkt zowat het moeilijkste. De club heeft beperkte mogelijkheden om spelers te kopen die zijn ­filosofie in goede resultaten kunnen omzetten. Het is lovenswaardig dat Kompany zijn nek uitsteekt, maar hij zal de steun van de club en goede transfers nodig hebben. Want deze kern lijkt nog niet klaar voor de titel", besloot Degryse.