'Setién overleeft crisisberaad niet: Barcelona-preses bevestigt ontslag'

'Setién overleeft crisisberaad niet: Barcelona-preses bevestigt ontslag'

17-08-2020 07:28
1

Quique Setién is niet lang meer de trainer van FC Barcelona. Josep Maria Bartomeu, de president van de Catalanen, zou tegenover radiostation Cadena COPE hebben bevestigd dat de oefenmeester is ontslagen.

Vrijdagavond werden de Catalanen tot op het bot vernederd door Bayern München, dat met 8-2 zegevierde in de kwartfinale van de Champions League. Een vertrek van Setién leek daarna onvermijdelijk en volgens radiozender Cadena COPE is het ontslag van de oefenmeester aanstaande. Bartomeu zou na een crisisberaad van de directie bevestigd hebben dat Setién zijn spullen mag pakken.

Barcelona kwam nog niet met een officieel bericht, maar het ontslag van  de Spanjaard is nu een kwestie van tijd. Daarmee nemen ook de geruchten over een opvolger van Setién toe: Ronald Koeman is vandaag gespot op het vliegveld van Barcelona en wordt nadrukkelijk gelinkt aan zijn oude club. Ook Mauricio Pochettino zou een kanshebber zijn om volgend seizoen de scepter te zwaaien in Camp Nou.

Met welke spelers Barcelona volgend seizoen gaat spelen is ook nog allerminst zeker. Er zal flink gereorganiseerd worden en alleen Marc-André Ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong en Lionel Messi zouden zeker zijn van een plek in de selectie.