Wat nu? ‘OHL en Beerschot dienen verzoek in om competitie uit te stellen’

Wat nu? ‘OHL en Beerschot dienen verzoek in om competitie uit te stellen’

24-07-2020 15:43
35

Wordt de start van de Jupiler Pro League uitgesteld? Als het van promotiekandidaten OHL en Beerschot afhangt wel, beide clubs dienden een verzoek in om de competitiestart uit te stellen.

Als alles volgens plan verloopt trekt onze competitie zich op 7 augustus weer op gang. Dat is amper vijf dagen na deel twee van de promotiefinale, die op 2 augustus plaatsvindt. Een enorm nadeel voor de nieuwbakken promovendus, vinden ze in Antwerpen en Leuven. De winnaar van de promotiefinale krijgt namelijk te weinig tijd om zich competitief voor te bereiden op 1A.

Via een brief naar de Pro League dienden beide clubs dan ook een officieel verzoek in om de start van de competitie uit te stellen. ‘Wij hebben de afgelopen weken immers moeten vaststellen dat het onmogelijk is om spelers met het potentieel voor 1A vast te leggen als er geen zekerheid kan geboden worden dat ze effectief in 1A zullen spelen. Verschillende van deze spelers zijn naar potentiële concurrenten getrokken die hier wel reeds zekerheid over hebben, waaronder ook clubs díe in de Raad van Bestuur van de Pro League zijn vertegenwoordigd", citeert Het Laatste Nieuws de beweegredenen van beide clubs.