Roeselare meldt redding dankzij Portugese club, maar die ontkent alles

Roeselare meldt redding dankzij Portugese club, maar die ontkent alles

18-07-2020 10:51 Laatste update: 18:07
6

Roeselare is gered, de Portugese topclub Sporting Lissabon wordt investeerder, dat schrijft Roeselare op haar webstek. Plots is de hoop op een proflicentie weer daar.

Met trots meldt de West-Vlaamse club de deal op haar webstek. “Ruim 2 maanden werd er in stilte hard gewerkt achter de schermen om KSV Roeselare een nieuwe toekomst te geven. We kunnen u vandaag dan ook met trots melden dat KSV Roeselare gered is.”

Roeselare laat weten dat ze een businessplan voor de komende 5 jaar hebben uitgewerkt. Ook meldt de club dat er zo snel mogelijk contact wordt opgenomen met de Pro League. "KSVR wil zijn verloren plaats in de Pro League zo snel mogelijk terug opnemen en start ambitieus aan het seizoen 2020-2021 in Eerste Nationale (tot voor kort “Eerste Amateur”)", melden ze.

Maandagmiddag wordt de nieuwe sportieve staff voorgesteld, dinsdagavond wordt het nieuwe project 'KSVR2.0' voorgesteld.

Update: Opvallend, volgens Het Laatste Nieuws is Roeselare nog niet zeker van de redding. Zo ontkent Sporting Lissabon de deal met Roeselare en heeft het naar verluidt helemaal niets met het reddingsproces te maken. De club geeft dan ook aan dat de informatie van Roeselare incorrect is.