Kapitaalsinjectie heeft gevolgen voor Antwerp: Niet verplicht om spelers te verkopen

Kapitaalsinjectie heeft gevolgen voor Antwerp: "Niet verplicht om spelers te verkopen"

17-07-2020 08:15
27

Paul Gheysens voerde nog maar eens een kapitaalsinjectie door, ndanks de goede sportieve prestaties bij Royal Antwerp FC. Zo is de club operationeel nog niet winstgevend, gezien de steile opmars van The Great Old. Dat vertelt woordvoerder Dimitri Huygen in Het Nieuwsblad.

Zo pompte Gheyens sinds julie 2019 al 21,1 miljoen euro in Antwerp. Deze week was dat nog vijf miljoen. "Deze kapitaalsverhoging stond al een tijdje gepland en was ook zonder corona doorgevoerd. We zullen uiteraard de impact van Covid-19 voelen op onze werking, maar de fans hebben ons op een fenomenale manier gesteund. Alle abonnementen zijn uitverkocht", klinkt het.

Al zal dat extra geld ook op de transfermarkt van pas komen bij Antwerp. "Het heeft effect op de infrastructuur, op het organisatorische en inderdaad op het sportieve. Maar het gaat hier vooral over de operationele werking van de club. Het is niet zo dat het sportieve budget ineens enorm de hoogte ingaat. Wel zorgt het ervoor dat we niet verplicht zijn om spelers te verkopen."