Stijnen blikt terug op vertrek bij Club Brugge: 'Gewaarschuwd door Jonckheere'

Stijnen blikt terug op vertrek bij Club Brugge: 'Gewaarschuwd door Jonckheere'

12-06-2020 16:02
5

Stijn Stijnen nam in 2011 na elf jaar Club Brugge een gedwongen afscheid van Blauw-Zwart. De ex-doelman zou onder andere zijn collega-doelmannen hebben zwartgemaakt op het toenmalige fanforum van Club Brugge. Stijnen blikt nu terug op dat vertrek.

"Als je ergens lang bent, zoals ik in Brugge, zie je de schoonheid niet meer. Elke steen die je opraapt, heb je al honderd keer in je handen gehad. Mijn laatste jaar was dat zo. Dan sluipt er nonchalance in", vertelt Stijnen in Het Nieuwsblad.

"Kijk, de dag dat Pol Jonckheere als voorzitter ontslagen werd, heeft hij om half twee ’s nachts gebeld om mij te verwittigen dat ik de volgende zou zijn. Club én ik beseften dat het verhaal toen voorbij was. Alleen had het afscheid anders kunnen zijn. In plaats van dat geforceerde vertrek. Waarom hebben we elkaar toen niet uitgenodigd en eens vlakaf gezegd hoe het zat", vraagt hij zich af.

Stijnen wijst echter niet naar Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. "Ik ben ook zeker dat het huidige sterk duo, Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe, daar niet achter zat", klinkt het nog. "Ik verwijt hen niets. Het sportief beleid zat toen bij twee anderen, Sven Vermant en Henk Mariman. Ach, wie mij kent, weet hoe het zit. Dat is het enige wat telt", besluit Stijnen.