Club Brugge en Beerschot leggen zich neer bij beslissing FIFA: We passen ons aan

Club Brugge en Beerschot leggen zich neer bij beslissing FIFA: "We passen ons aan"

10-06-2020 21:26 Laatste update: 21:27
15

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft een nieuwe bom gedropt in het Belgische voetbal. In de bekerfinale en de promotiefinale mogen de clubs geen zomertransfers opstellen. Dat is vooral slecht nieuws voor Oud-Heverlee Leuven en Antwerp. Beide ploegen hebben namelijk veel spelers die einde contract zijn.

Bij OHL wilde men niet reageren. Antwerp deed dat wel bij monde van Sven Jacques. "Goed nieuws is dit natuurlijk niet. We zullen moeten bekijken wat er mogelijk is om hierop te anticiperen en onderzoeken of bijvoorbeeld contractverlengingen voor twee maanden worden toegestaan", vertelde Jacques aan Het Laatste Nieuws.

Bij Club Brugge en Beerschot maken ze zich uiteraard minder zorgen over de beslissing van FIFA. "Club Brugge past zich aan de regels aan die ons worden opgelegd", klinkt het bij Blauw-Zwart. Beerschot reageerde via ondervoorzitter Walter Damen. "Wij vinden de beslissing van FIFA de logica zelve, maar wachten af tot we ze officieel betekend krijgen.

"Wat voor ons nu vooropstaat, is dat we verder constructief rond de tafel kunnen zitten in de Pro League, te beginnen met de Algemene Vergadering van komende vrijdag."