Carrasco zou zijn twee jaar in China zo overdoen: Ik heb geen enkele spijt

Carrasco zou zijn twee jaar in China zo overdoen: "Ik heb geen enkele spijt"

18-05-2020 20:01
2

Door het coronavirus is de terugkeer van Yannick Carrasco naar het Europese voetbal helemaal in het water gevallen. Afgelopen winter verruilde de Rode Duivel Dalian Yifang opnieuw voor ex-club Atlético Madrid, maar daar werd hij dus al snel gedwongen tot een onderbreking. Dat geeft hem wel de gelegenheid om terug te blikken.

Twee jaar spendeerde Carrasco in China, volgens sommige waarnemers een verspilling van zijn talent. Dat ziet de winger anders. "Ik heb geen enkele spijt", verzekert hij in gesprek met RTBF. "Elke ervaring doet je groeien. De manier van leven is er niet gelijk aan die in Europa en dat helpt me vandaag om tegenslagen te relativeren."

"Wat betreft de algemene beleving is het daar zoals in Europa", vindt Carrasco. "De stadions zitten er vol. De supporters plaatsen hun spelers op een voetstuk. De taal blijft wel een belangrijke barrière. Ik heb geleerd om 'dank u' en 'goeiedag' te zeggen, maar meer was onmogelijk. In onze staf was er iemand die er zeven jaar voor nodig had om zijn plan te kunnen trekken. De Chinezen zelf spreken dan weer helemaal geen Engels. Er is dus voortdurend een tolk aanwezig."

Hervatting La Liga
Nu de coronapauze op haar laatste benen loopt, kijkt ook Carrasco reikhalzend uit naar de herstart van de Primera Division. Midden juni zou het zover moeten zijn. "Ik hoop dat het dan mogelijk is", zucht Carrasco. "Achter gesloten deuren? Ik heb al in zulke omstandigheden gespeeld in mijn periode bij Monaco. Dat was niet erg aangenaam. Je hoort echo's."

"En dan is het stadion van Monaco nog niet eens zo groot. Ik durf mij het gevoel in de Wanda Metropolitano (het stadion van Atlético, nvdr.) niet eens voorstellen. Toch hoop ik dat we kunnen hervatten. Ik heb de herneming van het Duitse voetbal bekeken. De intensiteit was niet maximaal, maar het publiek zat er wel op te wachten", besluit Carrasco.