‘KRC Genk steunt Anderlecht en wil solidariteitsbijdrage van 10 procent’

‘KRC Genk steunt Anderlecht en wil solidariteitsbijdrage van 10 procent’

12-05-2020 07:27
127

Het Laatste Nieuws meldt dat KRC Genk concurrent RSC Anderlecht steunt in het debat rond de solidariteitsbijdrage. Komende vrijdag zal onder meer daarover worden gedebatteerd tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League.

De mail van de CEO van de Pro League, Pierre François, liet duidelijk verstaan dat de solidariteitsbijdrage één van de agendapunten zal zijn. ‘Op vraag van KRC Genk. De Limburgers willen, in navolging van Anderlecht, dat er gezien het onafgewerkte seizoen een solidariteitsbijdrage wordt bepaald voor de Europese spelende clubs’, klinkt het.

Volgens KRC Genk is het broodnodig voor de kleinere clubs om de coronacrisis te overleven. ‘Die eenmalige tegemoetkoming zou volgens Genk en Anderlecht 10 procent van de startgelden van de Europese vertegenwoordigers moeten bedragen. En zou moeten worden verdeeld volgens een door het Pro League Management te bepalen sleutel.’

Club Brugge
Club Brugge zou niet akkoord zijn, zij storten als deelnemer van de groepsfase van de Champions League al sowieso 1.350.000 euro in een gezamenlijke pot. ‘Een solidariteitsmechanisme dat overigens al een aantal jaren in werking is en iets dat elke Belgische deelnemer aan het kampioenenbal betaalt. Club Brugge hoopt vooral dat de Pro League met de KBVB onderhandelt om een deel van de ‘coronasteun’ van de UEFA naar de noodlijdende clubs te laten vloeien.’ Nu gaat dat geld voorlopig naar de uitbouw van het centrum in Tubeke.