De Witte (KAA Gent) reikt Club Brugge de hand: Ze hebben dat recht

De Witte (KAA Gent) reikt Club Brugge de hand: "Ze hebben dat recht"

11-05-2020 15:00 Laatste update: 15:08
62

KAA Gent-manager Michel Louwagie was zondag niet mals voor Club Brugge. Hij vindt het absoluut niet kunnen dat Club Brugge mails rondstuurt naar alle profclubs om hen te overtuigen van een competitie met achttien clubs. Ivan De Witte ziet daar echter geen graten in.

"We moeten vooral de werkgroep, waar namens ons Michel Louwagie in zit, haar werk laten doen. Maar als toonaangevende club in België heeft Club Brugge het recht om zijn stem in het debat te laten horen", aldus De Witte bij Het Nieuwsblad. "En ik moet zeggen: voor een competitie met achttien sta ik open. Dat is misschien voor iedereen het beste."

De Witte hoopt dan ook dat de werkgroep dezelfde conclusie trekt. "Je mag niet blind zijn voor de situatie. Dit is een nood­situatie, dus ik denk dat een noodmaatregel voor één jaar het overwegen waard is. Met de nadruk op één jaar. Het mag geen omweg zijn om de Play-Offs definitief af te schaffen."

In de werkgroep die beslist over komend seizoen zitten naast Louwagie ook Karel Van Eetvelt (Anderlecht), Peter Croonen (RC Genk), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (KV Kortrijk), David Meekers (STVV) en Philippe Bormans (Union).