Kan je mij één ploeg opnoemen die wél over de hele lijn volstrekt in orde is?

"Kan je mij één ploeg opnoemen die wél over de hele lijn volstrekt in orde is?"

10-05-2020 10:20
14

Royal Excel Moeskroen kruipt door het oog van de naald, deel vijf. Deze week kregen de Henegouwers immers voor de vijfde keer in zes jaar (!) een licentie toegewezen na een beroepsprocedure bij het BAS. Dat leverde heel wat afkeurende reacties op binnen het Belgische voetbal. Dat is toch even slikken voor de aanhang van Moeskroen.

"Ach, eigenlijk zijn wij deze situatie al een beetje gewend", deelt Brigitte, oprichtster van een supportersclub van Les Hurlus, haar gevoelens bij Het Nieuwsblad. "Het was tenslotte al de vijfde keer in zes jaar dat Moeskroen tot het laatste moment moest afwachten. Het moet gezegd dat het ons als supporters de laatste vier jaar wel echt de keel begint uit te hangen."

De waas die rond het bestuur hangt, waarbij makelaars een serieuze rol zouden spelen, valt dus ook door de eigen supporters niet te doorgronden. "We kennen wel het hele verhaal niet, omdat we de papieren met de motivering nog niet te zien krijgen. Of al die bagger die we over ons heen krijgen ons raakt? Natuurlijk doet dat pijn, maar ik blijf Moeskroen steunen", houdt Brigitte vol.

Wie doet beter?
"Elk jaar is er wel iets te doen rond die licenties", beseft ook ‘Capit’, een andere trouwe fan van Moeskroen. "Het is wel al de zesde keer dat wij ons moeten verantwoorden, maar vorig jaar was er ook dat geharrewar met KV Mechelen. Deze week kreeg opeens ook Lommel een licentie toegestopt door de overname. Als laatste voelt Waasland-Beveren zich nu ook benadeeld."

"Ik weet het ook niet meer, het is een soep", vat 'Capit' de hele situatie samen. "We moeten de motivering van het BAS afwachten en dan zien we wel. Maar kan je mij één ploeg opnoemen die wel over de hele lijn volstrekt in orde is met alles?", vraagt hij zich nog openlijk af. Eerder trokken ook Lommel en Standard Luik succesvol naar het BAS.