Gaat KBVB licentie Moeskroen aanvechten? 'Wachten motivering van BAS af'

Gaat KBVB licentie Moeskroen aanvechten? 'Wachten motivering van BAS af'

09-05-2020 13:27
21

Vrijdag kreeg Royal Excel Moeskroen haar licentie om volgend seizoen in de Jupiler Pro League te spelen. Niet iedereen is daar zo blij mee. Ook de Koninklijke Belgische voetbalbond is niet zo blij met de beslissing van Belgisch Arbitragehof voor de Sport om Moeskroen in het zadel te helpen.

Bij Moeskroen waren er vragen over de rol van het makelaarsduo Pini Zahavi en Fali Ramadani binnen de club. Ook waren er financiële twijfels om Moeskroen een licentie toe te kennen. Het BAS was evenwel van oordeel dat er niks aan de hand was en schonk Moeskroen een Belgische en een Europese licentie voor het seizoen 2020 – 2021.

De KBVB stuurde zaterdag een persbericht de wereld in om te reageren op de licentie van Moeskroen. 'De bond heeft kennisgenomen van de beslissing van het BAS om aan Moeskroen een licentie toe te kennen. Op basis van het dossier is de KBVB het principieel oneens met deze beslissing', klinkt het. 

Moeskroen lijkt nog niet op haar twee oren te mogen slapen. 'We wachten de motivering van de beslissing af die we uiterlijk binnen 10 dagen van het BAS dienen te ontvangen om eventuele verdere stappen te overwegen. We zullen ondertussen geen verdere commentaar geven', stelt de bond nog.