Licentie voor Moeskroen: 'Het BAS vond een uitweg om de club niet te sanctioneren'

Licentie voor Moeskroen: 'Het BAS vond een uitweg om de club niet te sanctioneren'

09-05-2020 10:30
14

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport heeft Royal Excel Moeskroen dan toch een licentie toegekend voor volgend seizoen. In tegenstelling tot de licentiecommissie oordeelde het BAS dat de Henegouwers wel gewoon in 1A mogen starten. Onbegrijpelijk, aldus Ludo Vandewalle.

De chef voetbal van Het Nieuwsblad noemt de licentie van Moeskroen een huzarenstukje. 'De vraag is wie van wie een lachertje maakt. Het BAS van de Licentiecommissie of omgekeerd. Want scoren doet het Belgisch Arbitragehof voor de Sport natuurlijk niet met uitspraken als deze. En het is de zoveelste in een lange reeks.'

'Van het BAS mag je op heterdaad met je hand in de koekendoos worden betrapt, het is nog niet genoeg om adequaat gesanctioneerd te worden. Het parket leverde bewijzen dat Moeskroen wordt gerund door makelaars, maar het BAS vond een uitweg om de club daarvoor niet te sanctioneren', gaat Vandewalle verder.

Hoe moet het nu verder met de licentiecommissie? 'Er moet toch maar eens bekeken worden of de beroepsprocedure na het niet verkrijgen van de licentie de juiste is. Het zijn telkens drie andere BAS-leden die niets met voetbal te maken hebben die oordelen. Ze kunnen niet anders dan de letter in plaats van de sportieve geest te volgen', besluit hij.