Nilis wil gerust terugkeren naar Anderlecht: “Als Kompany belt, neem ik op

Nilis wil gerust terugkeren naar Anderlecht: “Als Kompany belt, neem ik op"

05-05-2020 12:15
70

Bij RSC Anderlecht loopt er heel wat talent rond. Maar dat moet nog deels gekneed worden. Luc Nilis wil daarbij gerust helpen. Dat vertelt de ex-speler van Anderlecht bij Sporza.

Toen Nilis nog bij Anderlecht speelde, stond de club nog in een Europese finale. Nu haalde paars-wit (waarschijnlijk) al voor het tweede jaar op rij geen Europees voetbal. Bij Nilis doet dat toch wat pijn. “Ja, natuurlijk wil je niet zien dat je ex-ploeg geen Europees voetbal haalt of zelfs play-offs mag spelen. Met de historie van deze club is dat bijna niet te geloven”, stelt de voormalige aanvaller.

Nilis was dit seizoen actief in Nederland bij VVV Venlo. Daar loopt zijn contract deze zomer af. Bij Anderlecht wil hij gerust een nieuwe uitdaging aangaan. "Maar er lopen nu zoveel aanvallende talenten rond, jongens met potentie zoals Colassin, Doku, Dimata, Amuzu. Als die hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen. Dus als Vincent Kompany belt, zal ikzeker opnemen", lacht Nilis.

In 1985 plukte Anderlecht een piepjonge Nilis weg bij Winterslag. Pas in 1994 zou Nilis paars-wit verlaten met onder meer vier landstitels op zak. Daarna was hij de grote man bij PSV, waar hij schitterde aan de zijde van Ronaldo en Ruud van Nistelrooij. In zijn nadagen versierde Nilis nog een transfer naar de Premier League, maar zijn avontuur bij Aston Villa stopte haast meteen door een zware blessure.