Vanhaezebrouck praat over terugkeer als coach: Die beslissing is al gemaakt

Vanhaezebrouck praat over terugkeer als coach: "Die beslissing is al gemaakt"

29-04-2020 08:15 Laatste update: 12:34
12

Hein Vanhaezebrouck (56) koos doelbewust voor een sabbatjaar als coach. Toch zal de West-Vlaming ook in het seizoen 2020-2021 niet meteen aan de slag gaan als trainer. Dat vertelde Vanhaezebrouck zelf bij Sportwereld LIVE.

De rechtstreekse aanleiding voor zijn uitgestelde terugkeer op het veld is een cyste die Vanhaezebrouck moet laten verwijderen. "Een kleine ingreep, maar door de coronacrisis is die uitgesteld naar ten vroegste augustus", zegt de ex-trainer van onder meer AA Gent en Anderlecht.

Daarom houdt Vanhaezebrouck het nog even rustig aan. "Het is geen dringende ingreep, maar nadien zal ik me wel een maand of zelfs twee wat kalmer moeten houden. Dan lijkt het me niet logisch om te beginnen bij een club en wat later te moeten zeggen dat ze me weer twee maanden moeten missen."

Toch is het een zekerheid dat Vanhaezebrouck zijn rentree maakt als coach. "Ten vroegste in januari zal ik beslissen om er weer in te stappen. En anders zal ik nog een seizoen wachten. Maar dat ik ooit terugkeer, dat staat vast. Ik heb destijds beslist om er even uit te stappen, maar de beslissing om terug te keren, is ook al gemaakt."