'Clubs ondervinden gevolgen van corona, maar fans denken massaal aan compensatie'

'Clubs ondervinden gevolgen van corona, maar fans denken massaal aan compensatie'

29-04-2020 08:00 Laatste update: 08:04
29

De Belgische eersteklassers lopen door de uitgestelde wedstrijden een pak inkomsten mis. Onder meer het geld dat de supporters in het laatje brengen blijft achterwege. Maar de fans zelf zien ook de nefaste gevolgen, want zij willen massaal een (financiële) compensatie voor hun abonnement.

De overkoepelende fanvereniging Belgian Supporters hield een enquête onder de leden. De vraag werd gesteld of zij een compensatie wilden indien de Play-Offs niet doorgaan. Maar liefst zestig procent van de supporters antwoordden daarop ja, zo meldt voorzitter Eddy Janssis in Het Laatste Nieuws.

De fans konden ook aangeven hou zij hun abonnementsprijs gecompenseerd willen zien. 65 procent wil volgend seizoen een lagere abonnementsprijs betalen, terwijl 15 procent voor een vergoeding in waardebonnen (drank/eten) kiest. Nog eens 15 procent wil zelfs een terugbetaling. Dat terwijl vele clubs al op hun tandvlees zitten de voorbije weken.

Zoeken naar oplossingen
Bij KRC Genk wordt er alvast aan een oplossing gewerkt. "We werken aan compensatieformules, maar willen eerst meer weten over de start van het nieuwe seizoen en de format", aldus CEO Erik Gerits. Standard op zijn beurt wacht nog even op de officiële beslissing van de Pro League alvorens concrete oplossingen te zoeken.