Lokeren in zak en as na afgesprongen deal met Hamme: Dit is een koude douche

Lokeren in zak en as na afgesprongen deal met Hamme: "Dit is een koude douche"

22-04-2020 07:16
5

Sporting Lokeren werd maandag failliet verklaard, maar werkte hard aan een samenwerking met Vigor Wuitens Hamme. De club uit 3de Amateur besliste echter om niet met Lokeren in zee te gaan. En dat komt hard aan bij jeugdvoorzitter Peter Ringoet.

"Ik zit echt in zak en as", zegt Ringoet in Het Nieuwsblad. "Dit is een koude douche, want ik heb hier zoveel energie ingestoken. Ik zat vooral in met de tweehonderd jongens die nog overblijven na het faillissement en die de dupe zijn van heel dit verhaal. De mensen van Hamme met wie wij praatten, waren totaal mee."

Ook op bestuurdersvlak was er een intentieverklaring. "Maar anderen werden blijkbaar uit hun comfortzone gerukt, waardoor er tegenwind is ontstaan. Zo spijtig, zeker omdat we investeerders hadden en centen om vooruit te kijken. Nu zijn we terug bij af: we hebben geen stamnummer en geen club."

Opgeven doet men bij Lokeren echter niet. Zowel de jeugdwerking als het Collectief Wit-Zwart-Geel willen voetbal op Daknam absoluut verzekeren. Al worden de opties steeds beperkter voor de Waaslanders.