OFFICIEEL: Vertrek Simons zorgt voor verschuiving bij Club Brugge, De Petter komt

OFFICIEEL: Vertrek Simons zorgt voor verschuiving bij Club Brugge, De Petter komt

17-04-2020 10:31
24

Club Brugge heeft afscheid genomen van Timmy Simons. Blauw-Zwart heeft zijn opvolger al beet. Volgend seizoen wordt Nosa Obasohan de trainer van de Brugse U16. Ook Steven De Petter begint aan een avontuur bij Club Brugge. De Petter gaat fungeren al Academy Coordinator U13-U16.

Simons was dit seizoen de trainer van de U16 bij Club Brugge. Obasohan gaat dat volgend seizoen zijn. Obasohan werkte tot voor kort bij KVC Westerlo. Daar trainde hij de U18. Verder was hij video-analist bij de nationale U19 van Jacky Matthijsen. 

De Petter zette dan weer een net een punt achter zijn loopbaan. 'Met De Petter haalt onze Academy een brok voetbalervaring binnen. De ex-kapitein van STVV en KV Mechelen staat bekend als een modelprof.  De Vlaams-Brabander staat te popelen om zijn ervaring over te dragen aan jonge talenten. Hij heeft een duidelijke visie én de capaciteiten om die visie op een heldere manier over te brengen. Ongetwijfeld een positieve impact op de ontwikkeling van onze spelers', klinkt het bij Club Brugge

De Petter zelf is blij met zijn overgang naar Club Brugge: 'Door een enkelblessure moest ik helaas mijn carrière stoppen. Ik nam afscheid als speler maar krijg bij Club Academy de kans om mijn passie verder te beleven. De waarden van Club, hard werken en professionalisme, zijn me op het lijf geschreven. Als sportman en als persoon. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Blauw-Zwart."