Bayat is duidelijk: “Proberen om begin augustus achter gesloten deuren te spelen”

Bayat is duidelijk: “Proberen om begin augustus achter gesloten deuren te spelen”

16-04-2020 07:28
6

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten om tot en met 31 augustus geen massa-evenementen meer toe te laten. Een flinke deuk op de start van het nieuwe seizoen. Wachten tot september zou geen optie zijn. Mehdi Bayat reageert tegenover Het Nieuwsblad.

De algemeen directeur van Charleroi en bondsvoorzitter geeft zijn mening over de situatie. “Persoonlijk vind ik dat we moeten proberen om begin augustus te starten achter gesloten deuren.” Veel clubs in de Pro League zouden dat ook willen. “Ook al staat de gezondheid voorop, iedereen snakt ernaar dat er weer gevoetbald wordt. Economisch gezien is het belangrijk om de machine weer op gang te trappen.”

“Voor alle mensen die in het voetbal werkzaam zijn, maar ook psychologisch”, vervolgt Bayat. “Hoe zou ik mijn spelers moeten uitleggen dat ze moeten trainen, maar tot september niet meer spelen? Bovendien kunnen de maatregelen nog evolueren. Wat als we nu zouden beslissen om tot september niet meer te voetballen en het verbod op massa-evenementen schuift verder op? Neen, daar wachten we beter niet op.”

De nieuwe maatregel toont aan dat de beslissing om de competitie stop te zetten de juiste is, vindt Bayat. “Dit is een regeringsbeslissing en zal in ons dossier bij de UEFA komen. Het heeft toch geen enkele zin om te denken dat we de competitie nog kunnen afwerken, zoals sommigen opperden.”