Ook Martinez is bezorgd om coronacrisis: “Dat baart me wel zorgen ja”

Ook Martinez is bezorgd om coronacrisis: “Dat baart me wel zorgen ja”

20-03-2020 17:15 Laatste update: 17:24

De coronacrisis zal nog wel een tijdje iedereen bezighouden. Ook bondscoach Roberto Martinez houdt zijn hart vast, zeker nu het in Spanje snel achteruitgaat.

De Spaanse keuzeheer houdt de situatie in Spanje nauw in de gaten. "Dat baart me wel zorgen, ja. Mijn ouders zijn zeventigers. Als iemand anders dit virus niet serieus neemt, dan kunnen je geliefden hier aan bezwijken en kun je hen sneller verliezen dan het geval zou moeten zijn. Maar mijn ouders zijn zeer gedisciplineerd en zonderen zich nu al een tijdje af. Ze hebben een manier gevonden om met ons te communiceren en ze blijven actief."

De coronacrisis betekent ook géén voetbal over de hele wereld. "Ja, dat is vreemd, maar dat geldt voor iedereen", laat de bondscoach aan Sporza weten. "Dit is een echte stop, een pauze. We leven met een snelheid van 100 km/u en nu heb je geen andere optie. We moeten verantwoordelijk zijn tegenover deze onzichtbare vijand."

Martinez gebruikt deze onderbreking om matchen van de nationale ploeg uit het verleden te bestuderen. "Dat is leuk. Ik kijk naar oude interlands en toernooien en ook naar de matchen van Mexico '86. Je kunt die wedstrijden als het ware herbeleven." Martinez zit overigens nu in Groot-Brittannië, zijn echtgenote heeft de Schotse nationaliteit.