Refaelov helpt Antwerp met knappe vrije trap aan nipte winst tegen KV Kortrijk

07-03-2020 21:50
3

Antwerp FC heeft nog een goede zaak gedaan voor de strijd om Europees voetbal. Op bezoek bij KV Kortrijk wist het uiteindelijk nog met het kleinste verschil te winnen: 0-1.

Het duel tussen KV Kortrijk en Antwerp zorgde voor leuk voetbal, maar niet voor veel spektakel. Aanvankelijk dan toch. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar wisten daar niets uit te puren.

Plots kwamen die kansen er dan toch. Vooral dan aan de kant van Antwerp. Dieumerci Mbokani kon tot twee keer toe de Antwerpenaren op voorsprong brengen, maar wist niet te scoren. Aan de overzijde had Julien De Sart nog een kans, met geen doelpunt tot gevolg. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Na de pauze kreeg KVK een bijzonder goede kans om via Mboyo op voorsprong te komen. Ritchie De Laet stak daar echt nog een stokje voor met een goede tackle. Ook Antwerp kreeg nog enkele kansjes, maar het bleef wachten op dat ene doelpunt.

Een gelijkspel leek ook in de tijd, maar daar bracht Lior Refaelov verandering in. Tien minuten voor tijd schilderde de middenvelder een vrije trap perfect over de muur. De 0-1 was het gevolg.