Standard-icoon trekt aan de alarmbel: Zo'n speler hebben we niet meer

Standard-icoon trekt aan de alarmbel: "Zo'n speler hebben we niet meer"

05-03-2020 11:00
2

Standard heeft dit seizoen nog geen enkele keer 9 op 9 gehaald. Dat is geen hoopgevende statistiek in aanloop naar Play-Off 1. Ook Wilfried Van Moer vindt zijn ex-club veel te wisselvallig.

Volgens Van Moer gaat het vooral om een uitcomplex. "Ze halen in uitwedstrijden niet hetzelfde rendement als op Sclessin. En je kan zeker zijn dat Preud'homme hier ook van wakker ligt."

"Iedereen vraagt zich af hoe dit kan, hé. Het is eigenlijk niet te snappen. Ze starten altijd goed voorbereid aan de wedstrijd - Michel is tactisch heel sterk. Ze kunnen negentig minuten lang blijven gaan in blok, dat bewezen de matchen tegen Antwerp en Racing Genk. Alleen laten ze het op een bepaald moment afweten. Misschien missen ze een grote voetballer in het middenveld. Iemand die het spel dirigeert. Een speler als Marin hebben we niet meer."

Bovendien haalt Standard maar 10 op 30 tegen de huidige top zes. "De cijfers zijn wat ze zijn. Ik zie ze in de Play-Offs nog een bepaalde rol spelen, hoor. Met een paar uitschieters, zeker op Sclessin. Of ik ontgoocheld ben dit seizoen? Neen. Als ik kijk naar welk elftal ze hebben, vind ik het de normale gang van zaken."