Doku (Anderlecht) dribbelkoning van JPL, Dennis (Club Brugge) niet al te succesvol

Doku (Anderlecht) dribbelkoning van JPL, Dennis (Club Brugge) niet al te succesvol

02-03-2020 20:04
18

Onze Belgische competitie wordt nogal eens omschreven als een saaie competitie met vooral vechtersvoetbal. Toch hebben we enkele dribbelwonders rondlopen op onze Belgische velden. Dit zijn de koningen.

Statistiekenman Bjorn De Cock bekeek alle dribbels van de spelers in onze competitie en berekende ook hun succespercentage. De speler die een dribbel het vaakst succesvol kon afronden is Elton Acolatse, die momenteel verhuurd wordt door STVV. Zijn percentage succesvolle dribbels ligt op 61%. Daarvoor heeft hij bijna acht dribbels per partij nodig.

Hij wordt achtervolg door Lukas Zarandia (ex-Zulte Waregem) en Jérémy Doku (RSC Anderlecht), die elk een succespercentage van rond de 60% hebben. De absolute dribbelkoning blijkt toch Doku te zijn, die iets meer dan dertien dribbels per wedstrijd probeert en daar dan ook meer dan de helft in slaagt.

Ook grage dribbelaars zijn Kylian Hazard (Cercle Brugge) en Emmanuel Dennis (Club Brugge). Zij proberen wekelijks zo'n 9,5 a 10 dribbels per wedstrijd. Bij Hazard ligt het succespercentage net boven de 58%. Dennis is dan weer niet zo succesvol met een percentage geslaagde dribbels van 45%.