Pots beoordeelt fases in Genk-Club Brugge: 'Twee juiste beslissingen, één foutieve'

Pots beoordeelt fases in Genk-Club Brugge: 'Twee juiste beslissingen, één foutieve'

02-03-2020 07:00
52

Club Brugge won zondag met 1-2 op het veld van KRC Genk. Tijdens de wedstrijd waren er drie discutabele fases. Ex-scheidsrechter Tim Pots geeft in Het Laatste Nieuws zijn visie. Hij zag slechts één fout van de arbitrage.

Eerst en vooral vond heel Genk dat Eder Balanta rood verdiende na een vermeende elleboogstoot. "Ik vond dat contact accidenteel. Eerder onvoorzichtig, omdat Balanta enkel oog heeft voor de bal. Zijn hand is ook open, dus hij had zeker niet de bedoeling om Dewaest een elleboog te verkopen. In een luchtduel kan het gebeuren dat spelers al eens onzacht met elkaar in aanraking komen. Maar daarom vind ik het terecht dat de VAR niet ingegrepen heeft", aldus Pots.

Genk wilde ook een strafschop na hands van Mats Rits. "Het leer valt op zijn hand, maar je ziet geen enkele beweging van Rits' hand naar de bal. De hand is daar al en Rits en trekt hem eigenlijk zelfs nog weg op het moment dat hij merkt dat hij de bal raakt. Het was een onverwachte bal die plots op zijn arm valt: terecht dat de VAR hiervoor niet tussen beide komt."

Rood voor Genk
Volgens Pots heeft zelfs Club Brugge nog reden tot klagen, want de ex-ref vond dat Eboue Kouassi rood verdiende na een aanslag op Charles De Ketelaere. "Hier had ik wél een VAR-tussenkomst verwacht. Het was een gevaarlijke tackle: gestrekt been, studs vooruit, boven de enkel - want zijn hiel is van de grond - en hij zit eigenlijk ook nog ver van de bal."

"Dus ik zie eigenlijk weinig redenen om hem vrij te pleiten. Het feit dat ref Lambrechts zelfs geen geel trekt, bewijst dat het hem is ontgaan. En dat is een reden te meer voor de VAR om de fase op zijn minst te presenteren aan de hoofdscheidsrechter", besluit Pots.