Standard legt klacht neer tegen Renard, Jankovic en vier andere personen

Standard legt klacht neer tegen Renard, Jankovic en vier andere personen

10-02-2020 08:04
8

Sporza meldt dat Standard Luik een klacht heeft neergelegd met burgerlijke partijstelling bij de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren. Het gaat in totaal om zes personen, onder wie Oliver Renard en Aleksandar Jankovic.

Renard en Jankovic zouden zich schuldig hebben gemaakt aan financiële fraude bij Standard. ‘Het gaat om in totaal zes personen, onder wie dus Renard en Jankovic, maar ook ex-makelaar Dejan Veljkovic en Mateja Kezman, de gewezen Servische topvoetballer van PSV en Chelsea en intussen ook voetbalmakelaar’, klinkt het.

In totaal zou het om zo’n drie miljoen euro aan valse contracten gaan. ‘Venanzi zou toegegeven hebben dat deze facturen hem vandaag inderdaad vals lijken, maar hij was naar verluidt geshockeerd toen hij de fraude door Renard en Jankovic vernam. Standard heeft een klacht ingediend tegen de zes betrokkenen voor onder meer valsheid in geschrifte, misbruik van vertrouwen en fraude.’

Geen commentaar
Renard en Jankovic wensen geen commentaar gegeven. Renard is momenteel aan de slag bij Montreal Impact als sportief directeur. Jankovic traint nu de U20 van China en zou nog nooit over de financiële fraude en valse contracten hebben gehoord.