UPDATE: Pro League vindt opnieuw geen akkoord over nieuw TV-contract

UPDATE: Pro League vindt opnieuw geen akkoord over nieuw TV-contract

07-02-2020 09:30 Laatste update: 20:00
7

Vrijdag zit de Pro League opnieuw samen om het nieuwe TV-contract te bespreken. Tussen 2020 en 2025 zouden de clubs jaarlijks tot 92 miljoen euro verdeeld zien. Een akkoord kwam er eerder nog niet, aangezien het streefdoel honderd miljoen euro is.

Volgens Het Nieuwsblad blijven er momenteel slechts twee kandidaten over, nadat het Spaanse Mediapro afhaakte. In de running voor het TV-contract is eerst en vooral nog Eleven Sports, dat momenteel al de rechten voor het Duitse en Engelse (beker)voetbal bezit. Zij mikken nu ook op de Belgische rechten.

Zij krijgen de concurrentie van de verzamelde groep Telenet, Proximus en VOO. Zij bezaten de voorbije jaren al de rechten van het Belgische voetbal. Momenteel ligt het bod van Eleven Sports het hoogst. Beide kandidaten komen vrijdag langs op de Pro League-vergadering, waardoor een akkoord best realistisch is.

Zelfs een derde biedingsronde binnen de huidige tender is nog mogelijk, al moet het dan wel snel gaan. Als duidelijk is hoeveel geld er mee gemoeid is, moeten de clubs het eens worden over de verdeelsleutel van het tv-geld, wat vaak ook enige tijd in beslag neemt.

Update: De Pro League heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat er nog steeds geen akkoord is over de TV-rechten. Voor de tweede keer wordt de bekendmaking van de nieuwe rechtenhouder verzet. Op 21 februari worden de gesprekken voortgezet.