Club Brugge wordt volgens mij niet het eindstation voor Krmencik

"Club Brugge wordt volgens mij niet het eindstation voor Krmencik"

06-02-2020 10:00 Laatste update: 11:12
32

Club Brugge haalde in de winter met Michael Krmencik nog een extra spits. Roman Vonasek, ex-speler van onder meer Cercle Brugge en KV Mechelen, gelooft dat Krmencik een toptransfer gaat worden.

"Voor mij is Michael één van de beste spitsen van het moment in Tsjechië", geeft Vonasek aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Hij is iemand die in elke wedstrijd kansen zal afdwingen, kan scoren, maar ook wel zal missen. Voor Brugge is hij volgens mij wel een goeie spits. En ik denk zelfs niet eens een eindstadium. Als Club hem goed omringt, ze straks kampioen spelen en in de Champions League uitkomen, zit er voor Michael misschien nog een stap extra in. Zo oud is hij immers niet."

De Tsjechische competitie staat momenteel wel een trapje lager dan de Belgische. "De stap is niet zo evident. De laatste jaren zijn er nog weinig Tsjechische voetballers naar het buitenland gegaan. Onze kwaliteit is verminderd, jammer genoeg. Twintig jaar geleden speelden wij nog barragewedstrijden tegen de Rode Duivels. Als je vergelijkt met waar de Tsjechen nu staan en waar België nu staat... Het werkt niet zo goed bij ons. Kindjes genoeg, maar ligt het aan minder talent of wordt er slecht gewerkt? Wij zijn er nog niet uit."

Met Simon Deli haalde Club afgelopen zomer al een speler uit Tsjechië. "Deli paste zich snel aan, maar bij een aanvaller is dat altijd wat moeilijker. Jantje (Koller, red.) was een speciale, maar ook hij had zijn tijd nodig. Michael is voor het eerst in het buitenland, dat kan een beetje moeilijker zijn, hij zal zich moeten aanpassen. Belgische verdedigers zijn hard en gebruiken hun lichaam in de duels. Het zal voor hem wennen worden, maar dat gaat snel, na een paar wedstrijden."