Vandenbempt looft twee spelers van KRC Genk: 'Absoluut topniveau'

Vandenbempt looft twee spelers van KRC Genk: 'Absoluut topniveau'

03-02-2020 10:45 Laatste update: 10:48
11

KRC Genk boekte zaterdag een felbevochten overwinning tegen Charleroi. Het werd 1-0 door een goal van Hrosovsky. Peter Vandenbempt zag de flank Maehli-Ito indruk maken in Genk.

'Op de rechterflank was er absoluut topniveau met Mæhle en Ito. Als je dat vergelijkt met het niveau dat die twee haalden onder Felice Mazzu, dan denk ik: hoe zou die nu vanuit zijn zetel in Charleroi werkloos kijken naar die 2 spelers. Misschien heeft die daar zelf ook wel wat mee te maken. Maar oké, ze waren absoluut top', aldus Vandenbempt bij Sporza.

Charleroi was duidelijk een maatje te klein voor Genk. 'Het was een goeie collectieve prestatie van Genk met een goeie wedstrijdmentaliteit. En Charleroi, een rechtstreekse concurrent van Genk, had toch al een eeuwigheid niet meer verloren. Dus dat is een goeie overwinning.'

KRC Genk kan zich nu niet meer verstoppen, vindt Vandenbempt. 'Trainer Hannes Wolf zei dat Genk geen favoriet is om Play-Off 1 te halen. Dan denk ik: dat is toch een beetje te veel jezelf indekken. Want wie dan wel als het Genk niet is van die vier kandidaten voor die resterende 6e plaats: Zulte Waregem, KV Mechelen of het Anderlecht misschien van vorige week tegen Cercle Brugge? Je moet toch een beetje serieus blijven."