'Hooligans van Club Brugge en Antwerp terug op vrije voeten'

'Hooligans van Club Brugge en Antwerp terug op vrije voeten'

03-02-2020 10:30 Laatste update: 10:48
13

Zondagavond gingen hooligans van Club Brugge en Antwerp met mekaar op de vuist in Wommelgem. De politie was echter snel ter plaatse en kon 48 mensen oppakken. Die zijn inmiddels wel allemaal vrijgelaten, meldt Het Laatste Nieuws

De vechtpartij in Wommelgem was hoogstwaarschijnlijk vooraf afgesproken, want de groep Club Brugge-hooligans was met een bus afgezakt naar die plaats. De voetbalmagistraat heeft de 48 betrokkenen een voorlopig stadionverbod van 14 dagen gegeven. Verder onderzoek moet uitwijzen of er ook strafrechtelijke feiten zijn gepleegd.

"De bus in kwestie is onder begeleiding naar zijn bestemming gebracht, de personen die niet op de bus zaten zijn in de loop van de nacht druppelsgewijs vrijgelaten”, aldus woordvoerder Willem Migom van de politie in Antwerpen. Bij de vechtpartij viel naar verluidt één gewonde, die naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

Een agent buiten dienst had vooraf vernomen dat er een confrontatie zou plaatsvinden tussen de beide clans. Om die reden kon de politie snel en kordaat ingrijpen en erger voorkomen.