KAA Gent ontdoet zich soeverein van KV Mechelen in spektakelrijke wedstrijd

01-02-2020 22:25 Laatste update: 22:26
28

KAA Gent mag stilaan als dé uitdager van Club Brugge worden gezien. De Buffalo's blijven overtuigen en konden alweer punten sprokkelen. Op bezoek bij KV Mechelen werd het 0-3.

We kregen een vurig begin, zowel op als naast het veld. De supporters van KAA Gent gooiden met vuurwerk na wat geplaag van de Mechelse fans. Het zorgde ook voor een vurig begin van de partij.

Na amper één minuut kon Gent namelijk al vieren. Roman Bezus schoot de bal voorbij Yannick Thoelen, die zijn knie verdraaid had bij het schot. De onfortuinlijke doelman moest ook met de draagberrie van het veld.

Na dat doelpunt bleef het bijzonder spektakelrijk. KV Mechelen ging op zoek naar die gelijkmaker en kreeg daar ook enkele mogelijkheden toe. Nog voor het kwartier had het hele stadion ook hands gezien, scheidsrechter Boterberg en de VAR besloten verrassend niet om een strafschop te fluiten.

Daarop werd het een bijzonder potig duel, met een verongelijkt KV Mechelen dat er stevig inging. De Buffalo's hadden het niet makkelijk tegen Malinwa, dat maar bleef zoeken naar die inmiddels verdiende gelijkmaker. Tot de rust bleef het dan ook 0-1.

Net zoals in de eerste helft kon KAA Gent ook in de tweede helft vroeg scoren. Jonathan David overtuigde opnieuw en maakte er 0-2 van. De Buffalo's waren goed op weg naar de overwinning.

"Blijven gaan", riep Wouter Vrancken. Zijn spelers kwamen ook met een positief antwoord en gingen stevig op zoek naar die aansluitingstreffer. Nikola Storm had die ook aan de voet, maar besloot op Thomas Kaminski. Het was echter een wedstrijd van net niet bij Malinwa. Net geen juiste pass, net geen doelpunt.

Uiteindelijk wist KV Mechelen, dat heel wat had gegeven, niet meer te scoren. Gent deed dat op de counter wel. In het absolute slot maakte Niangbo er 0-3 van.