Gouden Schoen Vanaken bezorgt Anderlecht koude douche met twee doelpunten

Gouden Schoen Vanaken bezorgt Anderlecht koude douche met twee doelpunten

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 19:51zo 19-01-2020 om 19:51

Laatste update: zondag 19 januari 2020 om 19:56zo 19-01-2020 om 19:56

Club Brugge heeft zondagavond een nieuwe tik uitgedeeld aan RSC Anderlecht. De troepen van Philippe Clement wonnen met 1-2 in het Lotto Park, al bood paars-wit wel stevig weerwerk.

De thuisploeg begon verschroeiend aan de wedstrijd. Debutant Colassin kon na amper tien seconden al scoren, maar zijn kopbal spatte uiteen op de deklat. De jonge aanvaller van Anderlecht was alomtegenwoordig in de aanvangsfase. Even later dook hij slim de ruimte in, maar Zijn schot was te slap om Mignolet te bedreigen. Club Brugge was wel meteen wakkergeschud. Vanaken kwam met een geweldige opening op Dennis. De Nigeriaan deed alles goed, maar Van Crombrugge stond pal. Bij de herneming kreeg de doelman hulp van Kompany, die het schot van Okereke van de doellijn weghaalde.

Een saaie studieronde was het allerminst in het Lotto Park. Aan de overzijde bleef Colassin een gesel voor de verdediging van Blauw-Zwart. Hij slaagde er zelfs in te scoren bij zijn debuut. De spits dook opnieuw goed de ruimte in en versloeg Mignolet met een knappe plaatsbal na een assist van Alexis Saelemaekers. De wedstrijd bleef nadien op en af gaan, al probeerde Club Brugge wel om de bakens te verzetten. Dat lukte ook kort voor de rust. Na een afgeweken vrije trap van Vormer nam Vanaken het leer vol op de slof met links en hij versloeg Van Crombrugge met een absolute wereldgoal.

Na de rust duurde het een tiental minuten vooraleer beide ploegen opnieuw hun ritme vonden. Het spel lag regelmatig stil door overtredingen. De eerste kans na de pauze was voor de bezoekers. Invaller Opende dook in de rug van de Anderlecht-verdediging en bediende Dennis, maar die besloot recht op Van Crombrugge. De dreiging van Club Brugge nam toe. Dennis kreeg tot twee keer toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te zette. De Nigeriaan miste echter keer op keer. Het was uiteindelijk weer Vanaken die de trekker overhaalde voor Blauw-Zwart.

De Ketelaere dook de ruimte in op rechts en legde slim achteruit. Vanaken bedankte voor de knappe assist en deponeerde de bal -opnieuw met zijn linker- mooi in het hoekje buiten bereik van Van Crombrugge. Een hard verdict voor Anderlecht, dat meteen probeerde te reageren. De tank was echter leeg bij paars-wit, maar toch kwam er nog één kans in de slotfase. Saelemaekers stormde alleen richting doel, Mignolet kwam gepast tussen. De rebound van Amuzu leek wel binnen het doelkader te gaan, maar zijn schot week af op de rug van Saelemaeker en ging naast.

Het was het laatste wapenfeit in het Lotto Park. Of toch niet. De supporters van Anderlecht toonden nog even hun ongenoegen. Mignolet werd bekogeld met een voetzoeker, maar op het veld gebeurde niets meer. Club Brugge trok dus aan het langste einde na een aangename match en won met 1-2. Blauw-Zwart blijft uiteraard ongenaakbaar leider in de Jupiler Pro League. Voor Anderlecht wordt het steeds moeilijker om Play-Off 1 te bereiken. Het verschil met KV Mechelen, dat momenteel zesde staat, bedraagt na deze nederlaag zeven punten met nog acht wedstrijden voor de boeg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws