'Nieuwe stadion kost slordige 100 miljoen euro, Club Brugge betaalt alles zelf'

'Nieuwe stadion kost slordige 100 miljoen euro, Club Brugge betaalt alles zelf'

11-01-2020 11:17
23

Na jarenlang gebakkelei is Club Brugge eindelijk op weg naar een moderne voetbaltempel. De koploper in de Jupiler Pro League zal naast het huidige Jan Breydel-stadion, op de site van Olympia dus, een nagelnieuw stadion bouwen. Dat moet natuurlijk flink wat centjes kosten.

In totaal zou het gaan om een kostenplaatje van zo'n honderd miljoen euro, weet Het Laatste Nieuws. Het nieuwe verblijf van Club wordt dan ook heel wat groter dan het huidige, met een capaciteit van 40.000 toeschouwers. Blauw-Zwart zal alle kosten op zich nemen. De stad komt dus voor geen enkele euro tussen, al krijgt Club de gronden wel in bruikleen via een erfpachtregeling.

Aangezien het om een groene zone gaat, zullen er geen kantoorruimtes of winkels komen in de accommodatie. Dat is op financieel vlak een kleine streep door de rekening voor Club. Aan de Blankenbergse Steenweg, de locatie die Club ook bestudeerde en nu aan Cercle Brugge werd toegewezen, was zo'n commerciële expansie wél een optie. Daar bleek het echter ondoenbaar om aan de nodige vergunningen te geraken.