KAA Gent heeft er extra wapen bij: Ik mis enkel nog matchritme

KAA Gent heeft er extra wapen bij: "Ik mis enkel nog matchritme"

10-01-2020 11:00
3

KAA Gent kan na de winterstop volop rekenen op Giorgi Chakvetadze. De Georgiër is opnieuw speelklaar. In Het Nieuwsblad komt hij terug op een bijzonder moeilijk 2019, dat verpest werd door blessures.

"Mijn knie doet eindelijk geen pijn meer", klinkt het bij Chakvetadze. "Ik merk dat ik nog niet de handelingssnelheid van voorheen heb, maar dat ik pijnvrij ben, is nu het belangrijkste.”

Chakvetadze heeft bijna een volledig jaar gemist. "Ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Zo'n lange blessure, ik wist eerst niet wat te doen. Eén jaar fitness, dat is niet gemakkelijk. Fysiek was het lastig, maar mentaal ook. Ik ben altijd naar de matchen van Gent blijven kijken. Als je dan na zo'n match naar huis terugkeert, heb je het moeilijk. Gelukkig heb ik me nooit eenzaam gevoeld."

Gelukkig bleef ook coach Jess Thorup interesse tonen. "We hebben vaak contact gehad. Maar heel Gent heeft me goed ondersteund. Dat ik tijdens mijn blessure een contractverlenging heb gekregen heeft me enorm veel deugd gedaan."

Beste niveau?
Chakvetadze viel voor de winterstop al twee keer in en denkt snel terug topfit te zijn. "Ik mis enkel nog matchritme. Verwacht me nog niet top meteen na de winterstop, maar na één of twee wedstrijden, moet ik er opnieuw staan", besluit hij.