Anderlecht zoekt naar het nodige geld: '24(!) spelers mogen vertrekken'

Anderlecht zoekt naar het nodige geld: '24(!) spelers mogen vertrekken'

01-01-2020 18:21
9

Zware tijden voor RSC Anderlecht, op het veld maar ook daarnaast. De club moet dringend uit het rood en moet ook verkopen om de schulden weg te werken. Spelers genoeg op de loonlijst alvast om een oplossing voor te vinden. In totaal zouden maar liefst 24(!) spelers de club mogen verlaten.

Dat geeft Het Laatste Nieuws aan. Omdat RSCA geld nodig heeft voor versterkingen en om de schulden weg te werken, mogen heel wat spelers vertrekken. Bij paars-wit wil men de goede jonkies liever nog wat langer houden en zoekt men dus ook vooral naar een oplossing van de ongebruikte pionnen. In totaal zijn dat er maar liefst 24.

De grootste namen in de lijst zijn die van Alexis Saelemaekers, Pieter Gerkens en Adrien Trebel. Het trio werd dit seizoen nog gebruikt, maar moet op zoek naar een nieuwe club. Voor Trebel zou die er al komen uit het Midden-Oosten. Gerkens heeft nog last van een blessure, waardoor hij meer dan waarschijnlijk tot het einde van het seizoen blijft.

Ook enkele jongens die momenteel op huurbasis al tijdelijk vertrokken zijn mogen definitief verhuizen. Meer bepaald gaat het om spelers zoals Ognjen Vranjes, Sven Kums en Bubacarr Sanneh.

Deze spelers mogen (tijdelijk) vertrekken:
Roef, Najar, Sowah, Lutonda (huur), El Kababri (huur), Saelemaekers, Chipciu, Makarenko, Gerkens, Musona, Saief, Trebel, Thelin, Sanneh (Göztepe, Tur), Sá (Huesca, Spa), Vranjes (AEK Athene, Gri), Lawrence (Sankt Pauli, Dui), Milic (Rayo Vallecano, Spa), Delcroix (RKC, Ned), Kums (AA Gent), Nkaka (RC Santander, Spa), Abazaj (Kükesi, Alb), Dauda (Esjberg, Den), Dhauholou (Waasland-Beveren)