Fenomenale Kompany hield Mbokani uit de match: Ik vond het een mooi gevecht

Fenomenale Kompany hield Mbokani uit de match: "Ik vond het een mooi gevecht"

28-12-2019 10:18 Laatste update: 10:39
19

Dieumerci Mbokani heeft er een geweldig 2019 opzitten, waarin hij een gesel was voor zowat elke defensie. Met zijn kracht, balbeheersing en torinstinct dreef de Gouden Stier menig verdediger tot wanhoop. Er is dan ook absolute topklasse nodig om Mbokani af te stoppen. Die had RSC Anderlecht vrijdagavond aan boord, in de persoon van Vincent Kompany.

De Rode Duivel voetbalde op de Bosuil (0-0) ijzersterk tegen Mbokani, die amper de mogelijkheid kreeg om zijn doelgerichtheid te tonen. Vooral in de eerste helft was Kompany bij momenten fenomenaal. Zo'n prestatie kon Anderlecht best gebruiken, want het balbezit lag hoofdzakelijk bij Royal Antwerp FC. Net als tegen KRC Genk (2-0) hield Kompany de nul echter op het bord.

En toch had Mbokani zomaar kunnen scoren. Halfweg de tweede helft gleed Kompany plots uit, waardoor de topschutter van Antwerp eindelijk die meter ruimte kreeg. Mbokani trapte echter net naast. "Als Mbo die ene kans afmaakt, praat je helemaal anders, toch?", reageerde Laszlo Bölöni bij Het Laatste Nieuws eerst nog wat cynisch op de prestatie van Kompany. "Wel vond ik het een mooi gevecht tussen twee héél sterke spelers."