Antwerp en Anderlecht delen de punten in teleurstellende topper

27-12-2019 22:20
55

Het duel tussen Antwerp en RSC Anderlecht heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. In een teleurstellende topper vielen er geen doelpunten. Het bleef 0-0.

We kregen een bijzonder leuk wedstrijdbegin, met kansen voor zowel RSC Anderlecht als thuisploeg Antwerp. Hendrik Van Crombrugge en Sinan Bolat leken niet te moeten hopen op een werkloze dag.

Antwerp kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer greep op de partij, met een Anderlecht dat toch vooral op de counter loerde. Bij Antwerp was het vooral uitkijken naar Dieumerci Mbokani, die erop gebrand was om zijn ex-ploeg punten af te snoepen.

Ondanks het baloverwicht en de drang naar voren wist Antwerp niet veel grote kansen te creëren. Doelpunten kwamen er al helemaal niet, waardoor het tot de rust 0-0 bleef.

Ook de tweede helft zorgde niet voor veel beterschap. Een onzichtbare Kemar Roofe kon Anderlecht niet helpen, achterin hield een sterke Vincent Kompany de thuisploeg van kansen en dus ook doelpunten.

Voetbal kregen we amper te zien, veel overtredingen en frustratie tegenover de scheidsrechter kregen we dan weer wel te zien. Het bleef wachten op één flits die de wedstrijd zou doen ontbranden.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd kwam er halfweg de tweede helft. Na een slippertje van Kompany kwam de bal tot bij Dieumerci Mbokani, die de bal hoog over het doel schoot. Het leek beide ploegen wat wakker geschoten te hebben, met enkele (kleine) kansen tot gevolg.

Op doelpunten bleef het wachten. En nog maar eens wachten. Voor Anderlecht was een gelijkspel genoeg, Antwerp raakte niet voorbij Hendrik Van Crombrugge. We kregen dan ook een 0-0 gelijkspel. Een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.